Известие

Collapse
No announcement yet.

ПРОБЛЕМ С ХИДРАВЛИЧНА ПОМПА

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ПРОБЛЕМ С ХИДРАВЛИЧНА ПОМПА

здравейте колеги някой да знае помпата за хидравликата подлежи ли на ремонт.Става въпрос за разбит лагер май.Чува се много странен звук като например паднал болт вътре при ангренажния ремък и дрънчи но не е от там а от пистовия ремък,като го махнах спря.Трака само на тихи обороти(800)вдигна ли ги на 1000 спира .Започнах да проверявам една по една ролките(уж са нови но знае ли човек)както и да е всичко добре само помпата като врътна рязко напред назад шайбата се чува тракане и според мен е разбити лагери .Ако на някой му се е случвало такова нещпо нека сподели как да се оправям.Тя цялата работа идва от един "майстор"за който бях писал в други теми при смяна на ангренажния ремък ми натисна семеринга на коляновия вал,текнаха масла като лейка>Върнах се при него за рекламация евала пое си разходите но при сглобяването тъпана не е стегнал шайбата на хидравличната помпа и тракаша.Даже бях се видял в чудо с това тракане пак бях писал в една тема и накрая го токрих след 2 скъсани ремъка и един хвърлен и имам съмнения че от тогава са се поразбили лагерите и сега вече напълно разбиване,и между другото да спомена че и от казанчето на хидравличното масло има една дупчица с клапанче като отдушник излизало е масълце от там през последните 2 дена незнам дали има връзка с разбит лагер но да го спомена (голям роман написах ама какво да се прави трябва да си я оправям че по майстори съм казал вече твърдо НЕ)
    156 1,9JTD 2000

никой ли не може да ми помогне
    156 1,9JTD 2000

Comment

По принцип подлежи на ремонт, но все пак зависи от това какво ще откриеш след като я разглобиш. Така или иначе явно помпата ти е заминала - сваляй и разглобявай. Ако е само лагер - не мисля че ще има проблем. Ако е друго... тогава ще му мислиш.
      Колкото по-дълго я караш тракаща толкова по-малък е шанса да я спасиш с ремонт.
      Alfa 156 1.8 TS
      FIAT Tipo 2.0 i.e. GT

Comment

Проблема при тези помпи е, че лагера е плъзгащ.
        Тръгне ли веднъж направо си купи втора употреба помпа и не се занимавай да правиш развалената.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

съжалявам колеги но съм се подвел че и вас не е помпата тракащото нещо оказа се че демферната ми шайба вече не е демферна гумата я няма това е все пак благодаря за съветите
          156 1,9JTD 2000

Comment

скъсана ос

Здравейте. Моята хидравлична помпа спря да работи от един път. Нямаше теч на масло, нито някакви шумове. Оказа се скъсана оста вътре в помпата, при шлиците. Но не мога да сваля оста, евентуално за изработка на нова. Да има някой представа как става?
            Колата е Алфа 145 16V 1.4
            Alfa Romeo 145 1.4TS

Comment

До последно хидравликата на волана бе ОК. Днес като запалих сутринта волана бе твърд. Реших ,че ще изкара деня така, но уви след 5-6 км се скъса оста и изхвърли хидравличното масло.
              Alfa 145 1.4 TS 1998 г. с ГИ - 250хил

Comment

Working...
              X